Manøvrering på et snævert sted, et begrænset synsfelt eller et øjebliks uforsigtighed: Det hele går i gang, og så sker det. Uplanlagte udgifter til maskiner og udstyr skyldes jævnligt skader fra sammenstød. Men du kan nemt undgå de dyre reparationer, produktionsstop eller at skulle ud at købe nyt udstyr. For med de rette truck- og påkørselsværn beskytter du dit inventar mod sammenstød og minimerer samtidig risikoen for arbejdsulykker. Her guider vi dig til, hvordan du vælger de rette truckværn, påkørselsværn eller afspærringer til din virksomheds behov.
Før du investerer i truckværn, bør du stille dig selv følgende 3 spørgsmål: Hvad ønsker du at beskytte? Hvad vil du beskytte det mod? Og hvor ønsker du at beskytte?
I de fleste tilfælde skal din beskyttelse være mere stabil og tungere end det udstyr, som det skal kunne stå imod. Når alt kommer til alt har en trækvogn mindre styrke end en gaffeltruck eller lastbil. Det er derfor vigtigt at identificere potentielle farekilder og vælge en passende beskyttelse som foranstaltning. Stabiliteten af truckværnet afhænger ikke kun af dimensionerne, men også af materialet og monteringsteknikken.
Her gælder er der en enkel tommelfingerregel: Jo tungere og hurtigere udstyret er, som dit truckværn skal modstå, jo mere stabilt skal truckværnet også være. For en håndvogn har trods alt en meget mindre slagkraft end en gaffeltruck eller lastbil. Det er derfor vigtigt at klarlægge de potentielle farekilder i forbindelse med risikovurderingen og at vælge den passende beskyttelse som beskyttelsesforanstaltning. Truckværnets stabilitet afhænger ikke kun af dimensionerne, men også af materialet og monteringsteknikken. Du kan finde flere oplysninger nedenfor.
Afhængigt af om truckværnet og afspærringerne skal bruges udendørs eller indendørs, er der forskellige krav til materialet. En kollision med udstyr kan ødelægge selve truckværnet, og rust kan forekomme, hvis der bliver brugt ikke-galvaniseret stålprodukter udenfor. Det skader produktet yderligere. Derfor skal du vælge et korrisionsressistent materiale til dine beskyttelsesprodukter, hvis de bruges udenfor. Du kan finde flere informationer nedenfor.
Vores truckværn fås både i stål og i plastik, og alt efter anvendelsen kan der være behov for meget forskellige materialeegenskaber. Generelt gælder det, at jo større diameter og jo tykkere et materiale, jo større modstandsdygtighed har truckværnet. Så hvis I anvender tunge og hurtige maskiner i din virksomhed, bør du bruge en særlig robust form for kollisionsbeskyttelse.
Ved udendørs brug skal der også tages hensyn til vejrforholdene. Hvis der her er behov for en særlig robust slagbeskyttelse, bør du vælge et produkt af varmgalvaniseret stål, som beskytter mod rustskader. På den anden side er truckværn af plast fuldstændig korrosionsbestandig, så der er ingen grund til at bekymre sig om rustskader efter en kollision med køretøjer. Galvaniseret stål er dog ofte det bedste valg til udendørs brug, da plastprodukter har ulemper på grund af deres dårligere UV-bestandighed. Når det drejer sig om truckværn, har plast den store fordel, at de runde former og det elastiske materiale reducerer anslagsenergien og dermed også beskytter det udstyr, som kolliderer med køretøjet.
Når du har besluttet dig for hvilket system, der efterlever din risikovurdering, er det næste skridt at montere systemet.
Når du monterer det på gulvet, har du valget mellem brug af cement eller skruer. Montering med cement tager længere tid, men det holder bedre på påkørselsværnene. Hvis du beslutter dig for at ty til skruerne, skal du altid sikre dig, at du bruger nogle, der er egnet til formålet. Vær især opmærksom på at placere produkterne i tilstrækkelig god afstand til genstanden, som skal beskyttes.
Skal produktet sættes fast på den genstand, som skal beskyttes (f.eks. kant- eller vægbeskyttelse), så kan det skrues på alt afhængigt af, om produktet er selvklæbende, magnetisk eller fastgjort med et plug-in-system. Under alle omstændigheder skal du også tage højde for monteringstypen, når du udarbejder foranstaltninger i henhold til din risikovurdering.
Hvis du søger en løsning til at afspærre områder, guide folk eller sikre et midlertidigt fareområde, er et afspærringssystem det rette valg. Som en del af din risikovurdering skal du altid tjekke, om et enkelt afspærringssystem er nok til formålet, eller om et mere robust system er påkrævet. Mobile afspærringssystemer er typisk relevante som en flytbar løsning, der kan bruges til at reagere hurtigt og fleksibelt til skiftende omstændigheder. Fx hvis du vil reservere parkeringspladser. Til farlige områder skal der mere robuste afspærringer til.
Valget mellem de forskellige former for afspærringer afhænger af formålet. Nedenfor er en oversigt over de tilgængelige produkter og deres anvendelsesmuligheder.
I vores shop finder du ikke kun påkørselsværn og afspærringer, men også andre produkter til at øge sikkerheden under dine interne processer. Her finder du en række brugbare produkter til det formål – fx nødbelysning, gulvmarkeringer og vejudstyr.
Oplysningerne på denne side er blevet udarbejdet omhyggeligt og efter bedste viden og overbevisning. DENIOS ApS kan dog ikke påtage sig nogen form for garanti eller ansvar af nogen art, hverken kontraktmæssigt, erstatningsretligt eller på anden måde, ift. aktualitet, fuldstændighed og korrekthed, hverken over for læseren eller over for tredjemand. Brugen af oplysningerne og indholdet er derfor på eget ansvar. Men under alle omstændigheder skal du overholde den lokale og aktuelle lovgivning.
Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.