Vores produkter til hovedbeskyttelse omfatter alt fra klassiske sikkerhedshjelme, visirer til ansigtsbeskyttelse, produkter til arbejde i stor højde eller i redningstjenesten.
Effektiv hovedbeskyttelse på byggepladser er ikke kun obligatorisk, men også en vigtig del af arbejdssikkerheden. Som led i risikovurderingen, der bliver vurderet for hver arbejdsplads, bliver der også vurderet, hvilke risici der er for medarbejderne, og som ikke kan reduceres ved tekniske eller organisatoriske foranstaltninger. For disse farer, der netop ikke kan reduceres ved tekniske eller organisatoriske foranstaltninger, skal der træffes modforanstaltninger.
Disse omfatter blandt andet personligt sikkerhedsudstyr her under beskyttelseshjelme og sikkerhedshjelme. Beskyttelseshjelme skal bæres, når der er fare for:
I industrien bruges som regel beskyttelseshjelme eller kapper. Det er vigtigt at vide, at en kappe ikke kan erstatte en beskyttelseshjelm. Kapper beskytter hverken mod væltende eller kastede objekter eller hængende, svingende laster. For at give fuld beskyttelse, skal hjelmen justeres nøjagtigt til brugerens hovedstørrelse. Stropperne skal ligge direkte på hoved og hovedbåndet må ikke stramme. Velcrolukning og drejeknap til justering muliggør en komfortabel tilpasning.
Der er to standarder omkring beskyttelseshjelme - EN 397 og EN 50365. Sikkerhedshjelme iht. EN 397 beskytter først og fremmest mod slag og deres konsekvenser såsom hovedskader eller brud. Nogle modeller har tilmed elektriske egenskaber. I dette tilfælde beskytter hjelmene også mod kortvarig, utilsigtet kontakt med spændingsførende dele.
Svarer en beskyttelseshjelm til EN 50365, har den elektrisk isolerende egenskaber (vekselstrøm op til 1.000 V, jævnstrøm 1.500 V).
Beskyttelseshjelme har ingen foreskrevne, juridisk holdbarhed. Ikke desto mindre er der retningslinjer, der bør tages i betragtning for at beskytte dig selv og dine medarbejdere optimalt. For hjelme fremstillet af termoplastiske materialer (f.eks. PE, PP, PC, ABS, PP-GF, PC-GF) anbefales ikke at overskride en maksimal brugstid på fire år. Hjelme lavet af duroplastiske kunststoffer (f.eks. PF-SF, UP-GF) bør udskiftes efter otte år.
Uanset materialet skal der tages hensyn til vejrforhold og sollys. Er hjelmen synligt påvirket af sollyset, skal den skiftes ud hurtigst muligt. Sikkerheden kommer i første række!
Ud over det: Lad ikke din hjelm falde på gulvet! Når hjelmen bliver udsat for en stærk uforudset belastning, kan dette føre til usynlige revner, som har indflydelse på hjelmens stabilitet.
Kontakt os ved at ringe, send en mail til info@denios.dk eller udfyld formularen. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.